این گزارش در ژوئن 2012 برابر با خرداد ماه 1391 ، توسط هیاتی متشکل از 9 وکیل متخصص و با تجربه انگلیسی در موضوع قوانین حقوق بشر و کودکان منتشر شده است. این گروه با هدف بررسی وضعیت کودکان دربند رژیم صهیونیستی و نقض قوانین اولیه انسانی درباره آنها از 10 تا 17 سپتامبر 2011 از اسرائیل و کرانه باختری بازدید کرده و پس از تکمیل مشاهدات خود شکایتی را بر علیه رژیم صهیونیستی تسلیم سازمان ملل کرده اند.

گزارش 26 صفحه ای آنها دارای نکات قابل توجهی است که خواندن آن واقعا دل انسان را به درد می آورد.

در نتیجه شهرک سازی اسرائیلی ها کرانه باختری توسط دو سیستم جداگانه قانونی اداره می شود. کسانی که تابعیت اسرائیلی دارند که در عمل جمعیتی از شهرک نشینان هستند تحت قانون اسرائیل و کسانی که تابعیت اسرائیلی ندارند تحت قانون ارتش اسرائیل و فلسطین هستند.

گزارش آنها بر اساس صحبت هایی است که آنها با نهادهای سازمان ملل متحد، سربازان سابق اسرائیلی، سازمان های مردم نهاد در فلسطین و اسرائیل و کودکان فلسطینی کرده اند.

بر اساس این گزارش هر ساله حدود 500 تا 700 کودک فلسطینی در ارتباط مستقیم با سیستم دادرسی اسرائیل در کرانه باختری قرار می گیرند. و این در حالی است که کودکان اسرائیلی در این آمار قرار ندارند.

نحوه بازداشت این کودکان نیز عجیب و دردآور است. به گفته این گزارش کودکان فلسطینی که اکثرا سنی حدود 12 سال و یا کمتر دارند توسط گروهی از سربازان اسرائیلی و طی یک حمله شبانه به خانه های آنها دستگیر شده و سپس با چشمان بسته و دستان دستیند زده در حالیکه صورتشان به سمت کف ماشین است به یک مرکز بازجویی منتقل می شوند.

اکثر این کودکان مورد شکنجه روحی و جسمی قرار می گیرند بدون اینکه از حداقل حقوق خود یعنی داشتن وکیل و یا سکوت در برابر بازجو آگاه باشند. آنها گاهی در سلول های انفرادی نگه داشته می شوند و مجبور به امضای برگه هایی می شوند که نمی توانند آن را بخوانند چون به زبان عبری است.

این کودکان هیچگونه دسترسی به آموزش نداشته و ارتباط آنها با خانواده هایشان بسیار محدود و گاه غیر ممکن است و اگر برای بار دوم بازداشت شوند جرم آنها شدیدتر است. هر ساله کودکان فلسطینی زیادی از این طریق آسیب های روانی گاه برگشت ناپذیر می بینند.

این گزارش همچنین بیانگر تبعیض و اختلاف در قانونی است که اسرائیلی ها برای فلسطینی ها قائل می شوند. به این صورت که برای فلسطینی ها و اسرائیلی ها دو قانون متفاوت وجود دارد. بر اساس سیستم حقوقی اسرائیل یک کودک اسرائیلی نمی تواند در سن زیر 14 سال زندانی شود و پس از بازداشت نیز می تواند  ظرف 48 ساعت وکیل بگیرد. اما بر اساس قوانین نظامی اسرائیل نوجوانان فلسطینی که 12 سال یا کمتر سن دارند به راحتی زندانی می شوند و پس از گذشت 3 ماه از بازداشت همچنان وکیلی ندارند و این در نقض ماده 2 کنوانسیون حقوق کودک سازمان ملل متحد است.

هیات وکلایی که این تحقیق را انجام داده اند وقتی اجازه یافتند فقط برای چند ساعت در یکی از دادگاه های کودکان فلسطینی در اسرائیل حضور یابند مشاهده کرده اند که پاهای کودکان فلسطینی با زنجیر بسته شده بود!

یکی از این وکلا می گوید: دادستان نظامی اسرائیل به آنها گفته است:

 

هر کودک فلسطینی یک تروریست بالقوه است!